top of page
חיפוש

קארטינג אליפות הארץ 2025 - מירוץ מס' 4

  • תמונת הסופר/ת: האקדמיה למירוצים
    האקדמיה למירוצים
  • לפני 13 דקות
  • זמן קריאה 5 דקות

מספר שיא של 51 נהגים הגיעו ביום שישי אביבי למסלול ראשל"צ למירוץ הרביעי של סבב אליפות הארץ ROK קאפ 4 פעימות, מירוץ שנערך במתכונת "גריד ספרינט" הכולל למעשה שני מירוצים. ואם שיא זה לבדו אינו מספיק, הרי שמתוכם 26 נהגים משתייכים לקטגורית הרוקיז לנהגים חדשים בינהם שבעה שמתחרים לראשונה העונה. בסיס כה משמעותי של מצטרפים הינו ערובה להמשך הגדלת הספורט המוטורי כשרובם ככולם של נהגי המירוצים הישראלים נולדו במסגרות שלנו.

 

מירוץ הספרינט כאמור הוא סוג של מירוץ בונוס שמעניק עוד קצת ניקוד בטבלת האליפות למי שמשתתף באותו אירוע. אבל חייבים להיות מאוד מדויקים ובמעט ההקפות של מקצה הדירוג (4 במקרה שלנו) להבין את הקארט ולהוציא ממנו את המקסימום אחרת זה לזרוק נקודות לפח. ומי שמצליח יותר מכולם הוא גיל שורץ שקובע את ההקפה המהירה ביותר – 26.15 שניות ואחריו נועם לביא עם 26.17 שנ' ויונתן טרוק עם 26.25. השלושה יזנקו בראש הטור של מקצה הספרינט הבכיר ואחריהם עוד 8 נהגים שינסו להתמודד על גביע הניצחון ומירב הנקודות לטבלאות האליפות. פרט מעניין במקצה הדירוג הזה הוא הצמידות בין נהגים כאשר בין עשרת הראשונים מפרידות 2 עשירות שניה בלבד ובתוכם שלושה נהגים – ניר מי-פז, בנו גיא מי-פז ואיציק גרוסמן שבאותו מקצה קובעים בינהם זמן המרוחק באלפיות השנייה. עד כדי כך צמוד. מירוץ קצר של 10 הקפות ולביא חוצה ראשון את קו הסיום 1.8 שניות לפני טרוק, אלא שענישת הורדת מיקום אחת מחליפה בינהם וטרוק מנצח את הספרינט. שורץ שזינק ראשון מסיים במקום השלישי ואחריו איציק שחר ומי-פז האב.

 

ונעבור למנה העיקרית

מקצה מדידות הזמנים למירוץ הראשי נחשב לידידותי יותר למשתמש מאשר הדירוג לספרינט. ראשית הוא כולל יותר הקפות (7 במקרה שלנו) אך לא פחות חשוב הם קארטים "חמים" ובעיקר טמפרטורת צמיגים שמעלה את מקדם החיכוך שלהם עם האספלט מה שמתבטא בזמני הקפה מהירים יותר. לשם השוואה, הזמן המהיר ביותר שהושג ע"י שורץ בדירוג הספרינט – 26.15, מספיק רק למקום ה-12 בדירוג המירוץ. ומלפנים, אורי ויזנטל קובע את ההקפה המהירה ביותר 25.74 ואחריו מי-פז האב עם 25.80 ונועם פרידלנדר עם 25.91 מקדים במאית השנייה את איתן רז ועוד 5 מאיות את שורץ.

 

אך כמו תמיד, עוד מוקדם לספר מה קרה בגמר א' הבכיר, בטח כשהמירוץ הזה כולל לא פחות מ-5 מקצי גמר בהדרגה כשגמר ה' ראשון לעלות על המסלול. 11 הנהגים מסודרים על הגריד כשלפניהם 16 הקפות בסופן המנצח והוא בלבד יעלה לגמר הבא. אור צצליכין עושה זאת כשהוא מקדים את מתן בן-מאיר ויורי צוגלין והוא יזנק מהמקום ה-11 בגמר ד' שם הוא ישפר במקום אחד כשאת המקצה ינצח וימשיך הלאה פיודור אריפולין שמקדים את רועי רומם ודניאל הבר. את גמר ג' מנצח יניב הרשקוביץ שמקדים את נדב ברלוביץ ושחר בכר כשאריפולין שזינק 11 מסיים במקום השמיני. גמר ב' השני בחשיבותו הוא כמעט תמיד הראשון במורכבותו. הוא תמיד יכלול נהגים שבהחלט שווים גמר א', וגם נהגים מלאי פוטנציאל שרק צריכים יום טוב כדי להראות מה הם מסוגלים. ובמירוץ כזה כשרק מקצה דירוג קובע את זהות הנהגים במקצי הגמר וללא מקצי חצאי גמר שבפני עצמם מייצרים עוד סינון, זה אפילו מורכב אפילו יותר בדיוק כפי שקרה במירוץ אליפות הארץ הקודם.

 

ראשון בגמר ב' מזנק ירום אשד ואחריו מנצח המירוץ הקודם אביתר נרוב. וכבר אנחנו מבינים מה הולך לקרות ב-16 ההקפות הבאות. שלישית מזנקת אלופת הרוקיז 2024 מייה יחזקאל ואחריה גרישה בוזוב ודור מלכה כשגם איציק שחר עמית ויצמן אחריהם. עם נוסיף את הרשקוביץ שעלה מגמר ג', סך של שבעה נהגי קטגורית העילית סופר-פרו מאכלסים את הגמר הזה. אשד ונרוב מזנקים היטב שניהם ופותחים אט אט פער מכל השאר אגב מאבקי התקפה-הגנה. בוזוב משפר מקום ומתחיל לנגוס במרווח שנוצר עד שהוא מגיע לשניים מה שמעלה בפני נרוב את הדילמה האם לתקוף ולהסתכן בענישה או אולי בכלל עדיף לו לשמור על מקומו. אבל כשעל הפרק עומד כרטיס הבונוס לגמר א' (שם רק שני נהג סופר-פרו) אין באמת מה להפסיד ובוזוב מצליח גם לעקוף רק כדי שבפניה הבאה נרוב יצלול פנימה ויחזיר את מקומו. מכאן ועד הסיום הסדר נשמר ואשד מסיים עם כרטיס הבונוס ביד. בן יחזקאל מסיימת שלישית ואחריה ויצמן ודור מלכה.

 

זה כבר מירוץ שני שאת עמדת הפול-פוזישן מאייש נהג מקטגורית הרוקיז כשבפעם הקודמת היה זה יותם גורן שנעדר מהמירוץ הנ"ל. ויזנטל שעד כה היה המהיר ביותר היום יאלץ לעבוד קשה על מנת שהחבר'ה היותר מנוסים לא יעקפו אותו ובעיקר פרידלנדר שמצליח די מהר לעקוף את מי-פז. המקצה נמשך ללא דרמות מיותרות כשכל הנהגים שומרים על ספורטיביות ונותנים רק ליכולת לדבר. בתוך כך היחידים שמצליחים לשפר מיקום (אחד בלבד) הם עידו שדה שעוקף את יוני טל ואשד שעוקף את אריאל פילמר כשוויזנטל כאמור מנצח ואחריו פרידלנדר ומי-פז.

 

סיכום המירוץ ובעיקר גמר א' סוגר לנו עוד כמה שיאים כמו שלושה נהגי רוקיז אל מול שני סופר-פרו פלוס עוד אחד שעלה מגמר ב' וארבעה נהגי אדוונס מול פרו אחד בלבד. וזה מה שיפה ומניב עניין מהמירוצים האלה שעד לבוקר המירוץ אפשר לנחש ככה פחות או יותר מה הולך לקרות, ובסוף רק חלק מזה מתממש. אם בכלל. ואחרי הכל, הדירוג הסופי הן של הספרינט והן המירוץ עצמו קובע את הניקוד לדירוג אלוף האלופים ודירוג ה-Top100, והפרדת הנהגים נחוצה לחלוקת הניקוד בטבלאות הקטגוריות. סדר המנצחים להלן, קישור לכל טבלאות האליפות המעודכנות בהמשך.

 

אליפות הארץ ROK קאפ 4 פעימות, מנצחי מירוץ מס' 4 + ספרינט

 

Top10 ספרינט

  1. יונתן טרוק

  2. נועם לביא

  3. גיל שורץ

  4. איציק שחר

  5. ניר מי-פז

  6. מייה בן-יחזקאל

  7. הראל שער

  8. כפיר סעיד

  9. איציק גרוסמן

  10. נח בבלי

 

Top5 – סופר-פרו

  1. גיל שורץ

  2. יונתן טרוק

  3. ירום אשד

  4. אביתר נרוב

  5. גרישה בוזוב

 

Top5 – פרו

  1. נועם פרידלנדר

  2. דור מלכה

  3. פיודור אריפולין

  4. נועם לביא

  5. עומר כהן

 

Top5 – אדוונס

  1. ניר מי-פז

  2. איתן רז

  3. עידו שדה

  4. יוני טל

  5. מייה בן-יחזקאל

 

Top5 – רוקיז

  1. אורי ויזנטל

  2. שרה עמיר

  3. אריאל פילמר

  4. נדב ברלוביץ

  5. איציק גרוסמן

 

Top5 – אקספרט

  1. ניר מי-פז

  2. דור מלכה

  3. בוריס פריאוברז'ינסקי

  4. יורי צוגלין

  5. עומר כהן

 

 

אליפות הארץ ROK קאפ 4 פעימות 2025 – כל המירוצים והמסלולים

23/05 – מירוץ מס' 5, מסלול קארטינג פלייס חדרה (גריד הפוך)

27/06 – מירוץ מס' 6, מסלול קארטינג פלייס ראשל"צ (גריד הפוך)

05/09 – מירוץ מס' 7, מסלול קארטינג פלייס ראשל"צ (ספרינט)

26/09 – מירוץ מס' 8 (פלייאוף 1), קארטינג פלייס חדרה (גריד הפוך)

24/10 – מירוץ מס' 9 (פלייאוף 2), קארטינג פלייס ראשל"צ (גריד הפוך)

28/11 – מירוץ מס' 10 (פלייאוף 3), דן קארטינג חיפה (גריד הפוך על הפוך)

 

אליפות ה-SuperLeague Karting 2025 – כל המירוצים והמסלולים

13/05 – מירוץ מס' 3, מסלול קארטינג פלייס ראשל"צ

10/06 – מירוץ מס' 4, מסלול קארטינג פלייס חדרה

11/11 – מירוץ מס' 5 (הכל כלול), מסלול קארטינג פלייס חדרה

 

כל מירוצי הסיבולת והגביע 2025

מירוץ סיבולת 500 – 15/07, מסלול יקבע בהמשך

מירוץ גביע הקיץ – 01/08, מסלול קארטינג פלייס ראשל"צ

מירוץ סיבולת קבוצות – 12/12, מסלול דן קארטינג חיפה

מירוץ גביע המדינה – 27/12, מסלול דן קארטינג חיפה



גלריית תמונות מהמירוץ - צלם אראל בורנשטיין

כל התמונות ניתנות להורדה וכמובן לא לשכוח לתייג את Herel_boren ואת האקדמיה למירוצים בכל רשת חברתית.




 
 
 

Comments


bottom of page